Waterstof Challenge logo

19 mei 2020

24 uur Social Hydrogen Challenge maakt indruk

24 uur Social Hydrogen Challenge maakt indruk

Twee dagen, drie waterstofauto’s, meer dan twintig Present-afdelingen, tientallen vrijwilligers en bij het aantal blije gezichten raakten we de tel kwijt. Dat was de 24 uur Social Hydrogen Challenge in een notendop.

Hoe het begon

Als gevolg van de coronamaatregelen is de ‘normale’ 24 uur Waterstof Challenge uitgesteld. Om op 15 en 16 mei toch aandacht voor het thema mobiliteit op waterstof te genereren wilde de organisatie een alternatieve Challenge organiseren. Coronaproof was de eerste eis. Omdat je met auto’s mensen en spullen kunt vervoeren werd een maatschappelijke opgave gezocht. Zorggroep Solis en Stichting Present Deventer sloegen hier op aan en het project kwam in een stroomversnelling. Aanvankelijk werd aan één lokale actie gedacht, maar het idee werd zo enthousiast ontvangen in de rest van het land dat er drie startplaatsen kwamen: in Deventer, Zeist en Barendrecht.

Wat is de 24 uur Social Hydrogen Challenge?

Met waterstofauto’s worden spullen opgehaald en bij de ontvangers afgeleverd. Er wordt een praatje gemaakt en dan is het door naar het volgende adres. Dat was het idee. In de praktijk bleek het iets meer: met enige regelmaat werden de chauffeurs (Wim Peels en Wilfried van der Veen van Twinning Energy en Arjan de Putter van Fast Concepts) geïnterviewd door de pers.

De combinatie met de strakke rittenplanning maakte het slopende dagen; voor de chauffeurs dan, de auto’s gaven geen krimp.

route allen

Afb. De gereden routes (geel = Twinning Energy I – zwart = Twinning Energy II – groen – E-xpedite.nl)

Een andere wereld

Bewust of onbewust leven we dagelijks doorgaans in onze eigen bubbel. Onze  ervaringen waren dat we in contact kwamen met alle lagen van de bevolking: wethouders, ondernemers, managers, vrijwilligers, patiënten, ernstig zieken, bejaarden (zelfs iemand van 102!) en pers. Wij maakten wat ze bij Stichting Present de ‘Present ervaring’ noemen mee. Dat is het besef dat er nog veel meer ‘bubbels’ buiten die van onszelf bestaan. En het allerbelangrijkste wat we leerden: we brachten geen spullen mee, maar aandacht. De simpele vraag “Hoe gaat het met u?” was meestal het begin van een leuk gesprek.

Als mens gaan die gesprekken ons niet in de koude kleren zitten. De dankbaarheid die je met een simpel gebaar terugkrijgt is groot. En laten we wel zijn: dat is ook de reden dat je elkaar een beetje helpt. Wethouder Maat van gemeente Alphen aan den Rijn, die dit initiatief steunde, verwoordde dat ook heel mooi:

“We ondersteunen dit initiatief graag. Het is in feite dubbel duurzaam. Het is gericht op duurzaam vervoer, maar ook op sociale duurzaamheid. Meer omzien naar elkaar is immers het doel van dit initiatief”.

En nu de 24 uur Waterstof Challenge nog

Hopelijk kunnen we dit najaar de 24 uur Waterstof Challenge alsnog laten doorgaan. Uiteraard houden wij iedereen op de hoogte. Aanmelden hiervoor is vanzelfsprekend onveranderd mogelijk. De datum wordt in overleg gepland en inschrijfgeld hoeft pas te worden voldaan als duidelijk is dat de nieuwe datum past.

Schrijf je dus nu in om verzekerd te zijn van deelname!

Inschrijven

whatsapp image 2020 05 18 at 10.01.54 1

Afb. Wethouder Leo Maat (gemeente Alphen aan den Rijn) in gesprek met Wim Peels

Deze kinderen uit Gouda gaven prachtige tekeningen mee.

Afb. Deze kinderen uit Gouda gaven prachtige tekeningen mee

Wilfried van der Veen haalt mondkapjes op bij Holthausen en bezorgt deze bij Hospice Leek

Afb. Wilfried van der Veen haalt mondkapjes op bij Holthausen en bezorgt deze bij Hospice Leek

whatsapp image 2020 05 18 at 10.02.42

Afb.[tektst volgt]

whatsapp image 2020 05 16 at 20.58.16

Afb. Een inwoonster van De Koaster (Kootstertille) ontvangt een boeket van Arjan de Putter – Foto: Westra Foto en Media

whatsapp image 2020 05 16 at 20.58.16 2

Afb. Het team Present De Wâlden bezorgt bloemen bij De Koaster in Kootstertille. Foto: Westra Foto en Media.

fotor

Afb. Veel aandacht in de pers voor de 24 uur Social Hydrogen Challenge

Win de 24 uur Waterstof Challenge met jouw team!

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en de concurrentie achter je te laten? Schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge en laat zien dat jouw team de allerbeste is. Met teamwork, strategisch inzicht en creativiteit strijd je tegen de klok om de ultieme prijs te winnen. Word onderdeel van de oplossing en bewijs dat jij de nieuwe kampioen bent!

Zet jouw team in de startblokken en schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge.

Geef de concurrentie het nakijken met sterk teamwork en slimme strategieën.

Word onderdeel van de oplossing en laat zien dat jouw team de allerbeste is!

Zet jouw team in de startblokken en schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge.

Geef de concurrentie het nakijken met sterk teamwork en slimme strategieën.

Word onderdeel van de oplossing en laat zien dat jouw team de allerbeste is!