Waterstof Challenge logo

18 juli 2018

Nieuwe Waterstof Challenge

Nieuwe Waterstof Challenge

Het stormt en bruist rondom waterstof in de media. Het aantal publicaties hierover is niet mee bij te houden. Maar hoe zit het nu echt met waterstof? Wat is de stand van zaken in Europa? En hoe doen we het in Nederland? Goed nieuws: je kunt het zelf ontdekken in de volgende Waterstof Challenge!

Nijmegen is Green Capital in 2018. Daarom worden er dit jaar heel veel evenementen op het gebied van duurzaamheid in Nijmegen georganiseerd. In september start er een heel groot evenement, of beter gezegd, een serie evenementen. Die vinden plaats in het kader van de European Mobility Week.

Waterstof Challenge

Eén van die activiteiten tijdens deze Europese Mobiliteit Week is de 24 uur Waterstof Challenge. Daarin gaan weer tientallen mensen met een waterstofauto proberen om in 24 uur zoveel mogelijk punten te verdienen. Die krijg je voor gereden kilometers, het aantal tankbeurten, het aantal landmarks en voor goed uitgevoerde opdrachten. Daarover volgt later meer informatie.

Kijk eerst nog even terug naar de vorige editie:

Waarom meedoen?

De deelnemers aan de eerdere editie weten het antwoord. Maar soms moet je dingen gewoon zelf beleven. Check dit filmpje;

Wanneer is het?

De start is op vrijdag 21 september om 14:00 vanaf het Provinciehuis in Arnhem. De finish is precies 24 uur later bij het Innovatiefestival in Nijmegen.

Hoe rij je?

Die keus is dus volledig aan jou! Onderweg ben je te volgen via ElektriciTijdrit. Dat maakt het superspannend én leuk!

Wie kunnen er mee doen?

Nou, eigenlijk iedereen! Bij deze een oproep aan bedrijven en organisaties die over een waterstofauto beschikken om zich aan te melden voor dit unieke avontuur. En om een aantal stoelen beschikbaar te houden voor gasten. Want de organisatie wil graag zoveel mogelijk ondernemers, bestuurders én inwoners van de regio Arnhem-Nijmegen de kans geven om zelf het rijden op waterstof te ontdekken.

Hoe doe je mee?

Dat is heel eenvoudig: stuur een mail naar mobiliteitsweek@nijmegen.nl. Vermeld in je email duidelijk het volgende:

  • je naam, adres en woonplaats
  • email en telefoonnummer
  • je motivatie
  • ben je overheid / ondernemer / inwoner?
  • of je over een auto beschikt of juist mee wilt rijden.

Wij kijken uit naar je aanmelding!

Lees ook

Win de 24 uur Waterstof Challenge met jouw team!

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en de concurrentie achter je te laten? Schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge en laat zien dat jouw team de allerbeste is. Met teamwork, strategisch inzicht en creativiteit strijd je tegen de klok om de ultieme prijs te winnen. Word onderdeel van de oplossing en bewijs dat jij de nieuwe kampioen bent!

Zet jouw team in de startblokken en schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge.

Geef de concurrentie het nakijken met sterk teamwork en slimme strategieën.

Word onderdeel van de oplossing en laat zien dat jouw team de allerbeste is!

Zet jouw team in de startblokken en schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge.

Geef de concurrentie het nakijken met sterk teamwork en slimme strategieën.

Word onderdeel van de oplossing en laat zien dat jouw team de allerbeste is!