Air Liquide

diederick luijten pic 400

"Koploper in waterstof voor mobiliteit"

Air Liquide heeft zich geëngageerd als hoofdsponsor van de 24u Hydrogen Challenge, die reeds voor het 6e achtereenvolgende jaar zal doorgaan. Het doet ons enorm veel plezier om zoveel enthousiaste teams te zien die bereid zijn om 24 uur lang in waterstofauto's te rijden. Belangrijk is dat die helemaal geen schadelijke stoffen uitstoten!

Wie is Air Liquide?

Air Liquide is een internationale groep die aanwezig is in meer dan 80 landen over de hele wereld met een verkoopcijfer van meer dan 22 miljard euro. Air Liquide is wereldleider in de productie en distributie van alle soorten gassen die bestemd zijn voor de industrie, elektronica en gezondheidszorg. Met onze inbedding van de innovatieactiviteiten in de grootste economische regio’s in de wereld zijn we erop gericht onze klanten zo goed mogelijk lokaal te bedienen en samen met hen processen vooruit te helpen. Immers: Ons success is het succesvol maken van onze eigen klanten.

Ons waterstofmobiliteitsteam is koploper op het gebied van waterstof en technologie daarvoor en focust  zich op productie, -opslag, -distributie en -engineering alsook de bouw en het onderhoud van waterstoftankstations! Wij kennen als geen ander de keten van “well to wheel”.
Samen met onze klanten werken we aan een groenere en schonere wereld. We leveren groene en blauwe waterstof met als doel groen snel in aandeel te laten toenemen.

Onze klanten rijden personenauto’s, bussen, vrachtwagens en varen met binnenvaart en zeeschepen. We werken samen met sterke partners in de olie-, gas- en energiesector, maar hebben ook zelf waterstof distributiepunten.

Wat willen we bereiken?

Als grootste speler in H2 voor mobiliteit ter wereld hebben zijn we zojuist in de Benelux markt gestart om de versnelling in waterstof voor mobiliteit te bevorderen.
Waterstof ervaren als een nieuwe vorm van zero-emissiemobiliteit is een eerste start en daarvoor hebben we de eerste openbare tankstations gebouwd. In onze toekomstige strategie zullen we ons vooral richten op de levering van moleculen en tankoplossingen voor zware voertuigen (HDV), bussen, schepen, en iets minder op de markt voor personenwagens. Die kunnen meeliften op de grote verbruiken; de markten waar we de grootste impact hebben op het milieu.

In Duitsland maken we deel uit van een groot consortium dat al 85 Hydrogen Refueling Stations exploiteert, en dit aantal zal tegen het einde van 2020 stijgen tot 100. In de komende jaren zal er verder uitgebreid worden tot 400 stations. Ook in de Benelux zullen we aan de weg verder timmeren.

Onze ambitie is groot, maar we gaan en willen het niet alleen doen. We zijn op zoek naar betrouwbare en ervaren partners die ons kunnen helpen ons doel te bereiken, namelijk met het ondersteunen en participeren in grootschalige implementaties.

We kijken er dan ook naar uit jullie als waterstof enthousiastelingen voor de 24u Hydrogen Challenge te mogen ontmoeten.  

Diederick Luijten
Vice President Hydrogen Energy NW Europe and CIS countries

BtX

Our team is a community consisting of the WS group, located in Renningen near Stuttgart and RWTH Aachen University. We are four female engineers whose work is particularly focused on research, combustion technology and sustainable hydrogen production. As the new generation engineers we take the opportunity to participate in the “German 24-Hour Hydrogen Rally” driving the car of the WS group founder, just having fun on the road and spreading our…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief