Het begon allemaal in 2016: E-xpeditie.nl organiseerde een monsterrace: 5 equipes kropen in 5 Tesla’s om in 48 uur tijd het bestaande wereldrecord elektrisch rijden te verbeteren. Ze waren on-line te volgen en het waren twee heel spannende dagen. Twee teams wisten dat record scherper te stellen. Het is niet voor te stellen, maar na afloop waren de deelnemers zo enthousiast dat ze dit nog een keer wilden.

In 2017 kwam Arjan de Putter (E-xpeditie.nl) Bastiaan du Pre (Infram tegen): de 24 uur Waterstof Challenge was geboren! Van 48 uur gingen we naar 24 en in plaats van batterij elektrisch werd het waterstof elektrisch. De afspraak was dat deze door zou gaan als er twee deelnemende equipes waren. Infram had één auto, Arjan had er nog geen. Via Hyundai Nederland werden we in contact gebracht met de Van der Linden Groep in Waddinxveen en in no time was die tweede waterstofauto gevonden. De gemeente Deventer wilde de start en finish faciliteren. En zo hadden we 6 auto’s (15% van het Nederlandse wagenpark) aan de start!

Enkele dagen na de Challenge kregen we een telefoontje uit Berlijn: de Waterstof Challenge was in Duitsland opgevallen. H2 Mobility werd sponsor van de 2e editie. Die vond al heel snel plaats: mei 2018. Met 19 deelnemende equipes uit Nederland, België en Duitsland!

Er was zelfs zoveel belangstelling dat de gemeente Nijmegen ons vroeg om in september 2018 nóg een editie te organiseren, speciaal voor inwoners van Gelderland. Deze hebben we in een iets kleinschaliger opzet voor een Nederlands publiek (15 auto’s) georganiseerd.

Powered by:

 
f cell logo rgb 150dpi h2live apphinweis mitdigital icon eps 300 logo hzweinow kurzlogo url logo elektricitijdsrit 300 logo infram logo vos transport 2014logo mission drive
© 2017 Waterstof Challenge is een handelsnaam van Fast Concepts. Website design en CMS implementatie door Masters of Media.