Ekinetix is een vooraanstaand advies- en ingenieursbureau voor Waterstof, LNG en CO2 projecten. We voeren projecten uit in de energietransitie, over de volledige waardeketen.

Dit varieert van conceptontwikkeling en haalbaarheidsstudies tot de complete realisatie van complexe technische installaties. Voorbeelden: de realisatie en commissioning van waterstoftankstations voor toepassingen van licht tot zwaar wegvervoer en scheepvaart; ontwerp en constructie van installaties voor productie van groene waterstof met elektrolyse, technische CCUS toepassingen in de industrie. Onze adviestak levert o.a. haalbaarheids-, kansen- en strategiestudies.

“Ekinetix ingenieurs zijn nauw betrokken geweest bij nagenoeg alle nieuwe product-marktcombinaties voor waterstof in de energietransitie in de Benelux.”

Dit is mogelijk door onze uitgebreide kennis en ervaring in technologisch hoogwaardige oplossingen. Door het uitvoeren van deze projecten willen wij bijdragen aan de realisatie van de energietransitie. De basis van het succes van de organisatie is een hecht team van medewerkers waarin kennis van de energiesector, ambitie en samenwerking bepalende factoren zijn.

Complex project gerelateerd aan waterstof? Ekinetix realiseert het.

Ekinetix. Realizing Energy Transition.

Hogeschool Vives

De eerste deelnemers aan de H2 Challenge 2020, die later in 2020 plaats heeft, zijn bekend. Hogeschool VIVES uit het Belgische Kortrijk neemt met een studententeam én een team met docenten deel. De studenten gaan op herhaling. De docenten maken hun debuut en willen tijdens deze editie zelf ervaring opdoen. Captain van het docententeam is Sam Schotte, docent Autotechnologie en onderzoeker smart mobility/electric vehicles. Een tweede reden om mee…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief