De Hyundai iX35 FCEV van Team van der Linden Groep

Na afloop van de geslaagde wereldrecordpoging elektrisch rijden in 2016 vroegen een aantal teams “wat doen we volgend jaar?!” Toen ik dit jaar Bastiaan du Pré van WaterstofWerkt.nl interviewde was de 24 uur Waterstof Challenge snel bedacht.

Bastiaan kon via werkgever Infram vrij makkelijk een waterstofauto reserveren. Ik had iets meer tijd nodig. Tijdens het ophalen van een Hyundai Ioniq bij de importeur in Sassenheim kwam ik spontaan in gesprek met Theo Eitjes, directeur after sales. Via deze enthousiaste Hyundai- en automan werd in korte tijd een lijn gelegd met de Van der Linden Groep uit Waddinxveen. Team Van der Linden Groep was geboren!

Team Van der Linden stelt zich voor

  • Geert Jan Schreurs is onroerend goed specialist en woont in Den Haag. In 2016 verbeterde hij het wereldrecord 48 uur elektrisch rijden
  • Bart Mulder is in het dagelijks leven Fleet Manager GSE bij KLM Equipment Services. Bart studeerde Automotive Engineering en in zijn vrije tijd organiseert hij autorallies.
  • Arjan de Putter organiseerde en reed twee keer eerder een 48 uurs rit. Hij is oprichter van E-xpeditie.nl.

Waarom een 24 uur op waterstof?

Ik heb inmiddels heel veel argumenten pro en contra ‘waterstof’ aan mogen horen. Daar wil ik niet inhoudelijk op in gaan. Als we een schone planeet willen, dan mag er echt wel een tandje bij in het verduurzamingsproces. Rijden op waterstof draagt daar aan bij. Staat waterstof – na meer dan 20 jaar pionierswerk van Hyundai en Toyota - nog in de kinderschoenen? Helaas wel. Kan het rendement van waterstof omhoog? Vast en zeker. Zijn er alternatieven voor waterstof als brandstofcel? Vast en zeker. Zijn er extra inspanningen nodig om de waterstofdoelstellingen van onze regering te realiseren? Zeker en vast.

Met de 24 uur Waterstof Challenge wil ik aandacht creëren voor innovaties die bijdragen aan duurzame mobiliteit.

Ambities

In 2016 verbraken we het wereldrecord elektrisch rijden. Toch mogen we ons geen wereldrecordhouder noemen: een ander team had een nóg betere prestatie neergezet. In 2016 heeft een andere groep een wereldrecord 24 uur elektrisch rijden neergezet. In een etmaal reden zij 2424 kilometer.

 De ambitie van Team Van der Linden is om dit record aan te scherpen. Via E-xpeditie.nl kunt u ons volgen.

Powered by:

 
f cell logo rgb 150dpi h2live apphinweis mitdigital icon eps 300 logo hzweinow kurzlogo url logo elektricitijdsrit 300 logo infram logo vos transport 2014logo mission drive
© 2017 Waterstof Challenge is een handelsnaam van Fast Concepts. Website design en CMS implementatie door Masters of Media.