Waterstof Challenge logo

22 september 2018

Take a chance on H2

Take a chance on H2

Vrijdag 21 september stapten wij, Bert de Groot (BCTN), Roy van Verseveld (Vos Transport) en Caroline Koiter (Connekt, Lean & Green) in de Hyundai IX35 (met dank aan Van der Linden Groep) voor de 24 uurs waterstofchallenge met als doel Malmö in Zweden te bereiken. 

Zweden, het land van ABBA, en wij pakken de kans om te ervaren hoe het is om op waterstof te rijden. Waarom? Roy: “we zitten in de Clean Tech Regio Deventer en Apeldoorn. Zij kwamen met het verzoek of ik mee wilde doen.” Waarom heb je Bert mee gevraagd? “We werken samen met BCTN aan de port of Deventer en ik zocht een enthousiaste partner”. Bert: “Vanuit BCTN zijn we bezig met radicale vergroening en daarvan is waterstof een van de opties.” Caroline is vanuit Lean & Green de verbindende factor tussen BCTN en Vos Transport, die allebei 2 sterren hebben binnen het Lean & Green programma, dat staat voor 100% collaboration, 0% emission staat.

SOS

We moeten op zoek gaan naar oplossingen die geen emissie veroorzaken. Daarbij is het uiteraard van belang hoe het opgewekt wordt. Het moet wel duurzaam opgewekt kunnen worden.

Onze bedrijven willen voorop lopen wat betreft duurzame technieken, ontwikkeling en samenwerking. Helaas denkt niet iedereen zo: de vervuiler betaalt nu niet en duurzaam transport is meestal geen beslissingsfactor. In veel tenders wordt duurzaamheid niet eens meegenomen als verzoek.

whatsapp image 2018 09 22 at 11.52.10 

Money, Money, Money

Er is nog veel financiële ondersteuning nodig om de waterstofontwikkeling in Nederland op gang te laten komen. Los van de discussie of nou op elektrisch of waterstof ingezet moet worden, is de infrastructuur in Nederland nog niet toereikend. Net als bij elektrisch rijden is hier ook sprake van het kip en het ei verhaal. We geloven erin dat waterstof naast elektrisch de toekomst heeft om zero emission na te streven. Zeker als de benodigde elektriciteit en waterstof duurzaam opgewekt worden.

Voulez-vous

We zijn alle drie positief verrast over rijden op waterstof. De auto rijdt geruisloos en ver (een actieradius van +/- 380 km). De tankstations in Duitsland en Denemarken werkten goed, alhoewel er net weer een verschil in functionaliteit is en het elke keer weer spannend is of het vulstation werkt. Zeker als je dashboard aangeeft dat je amper meer kilometers kan maken. Het vullen met waterstof gaat snel. Met 3 minuten heb je een gevulde tank en kan je door.

The winner takes it all

We gingen uiteraard voor de winst. Maar als je de finish ruikt moet je natuurlijk wel je kop erbij houden. Net voor Osnabrück zijn we in een verschrikkelijke file terechtgekomen. We staan stil en gaan de finishtijd niet halen. We balen enorm, maar om met ABBA af te sluiten: “The loser is standing strong”.

Win de 24 uur Waterstof Challenge met jouw team!

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en de concurrentie achter je te laten? Schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge en laat zien dat jouw team de allerbeste is. Met teamwork, strategisch inzicht en creativiteit strijd je tegen de klok om de ultieme prijs te winnen. Word onderdeel van de oplossing en bewijs dat jij de nieuwe kampioen bent!

Zet jouw team in de startblokken en schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge.

Geef de concurrentie het nakijken met sterk teamwork en slimme strategieën.

Word onderdeel van de oplossing en laat zien dat jouw team de allerbeste is!

Zet jouw team in de startblokken en schrijf je in voor de 24 uur Waterstof Challenge.

Geef de concurrentie het nakijken met sterk teamwork en slimme strategieën.

Word onderdeel van de oplossing en laat zien dat jouw team de allerbeste is!